زعفران و فواید شفابخش آن

 زعفران و فواید شفابخش آن

زعفران گران‌قیمت‌ترین ادویه در جهان است. یک کیلوگرم از آن بین ۱۱۰۰ تا ۱۱۰۰۰ دلار آمریکا قیمت دارد. دلیل قیمت بالای آن، روش برداشت سخت و پرهزینه آن است.

خواص دارویی زعفران

خواص دارویی گل زعفران، دست کمی از رشته‌های قرمز رنگ آن ندارد. از خواص گل زعفران برای پوست گرفته تا رفع افسردگی می‌توان اشاره کرد. از سویی دیگر قیمت آن در مقایسه با زعفران بسیار کمتر است.


خواص گلبرگ‌های گل زعفران

آنتی اکسیدان قدرتمند

زعفران دارای انواع مختلفی از ترکیبات گیاهی است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می‌کند. مولکول‌هایی که سلول‌های شما را در برابر رادیکال‌های آزاد و اکسید شدن محافظت می‌کند.

درمان افسردگی با گلبرگ‌های زعفران

زعفران به ” ادویه آفتاب” نیز مشهور است. این نامگذاری نه تنها به دلیل رنگ زیبای آن بلکه به دلیل افزایش روحیه و نشاط افراد پس از مصرف آن است. نتایج مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که مکمل‌های دارای زعفران در درمان علائم افسردگی خفیف تا متوسط مؤثر بوده‌اند.

خواص ضد سرطان گل زعفران

زعفران سرشار از آنتی اکسیدان است، که رادیکال‌های آزاد مضر را خنثی می‌کند. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که زعفران سلول‌های سرطانی روده بزرگ را می‌کشد یا رشد آن‌ها را سرکوب می‌کند، در حالی که به سلول‌های سالم آسیبی نمی‌رساند. این اثر همچنین در درمان سرطان پوست، مغز استخوان، پروستات، ریه، پستان و دهانه رحم نیز مشاهده شده است.

کاهش وزن و اشتها

تحقیقات نشان داده است که مصرف زعفران با مهار اشتها باعث جلوگیری از خوردن تنقلات و در نتیجه کاهش وزن می‌شود. بر اساس نظریه‌ای که مطرح شده است، زعفران باعث تقویت روحیه افراد می‌شود، که به نوبه خود میل به خوردن تنقلات و میان وعده را کاهش می‌دهد.

کاهش عوامل خطرساز در بیماری‌های قلبی 

مطالعات انجام شده روی حیوانات نشان می‌دهد که خاصیت آنتی اکسیدانی زعفران باعث کاهش کلسترول خون و جلوگیری از گرفتگی رگ‌ها می‌شود.

کاهش قند خون

مصرف زعفران با کاهش سطح قند خون، حساسیت به انسولین را افزایش می‌دهد و در پیشگیری از دیابت موثر است.

بهبود حافظه در مبتلایان به آلزایمر

خاصیت آنتی اکسیدانی زعفران باعث افزایش شناخت در بیماران مبتلا به آلزایمر می‌شود.

کاربرد آرایشی و بهداشتی گلبرگ زعفران

از گلبرگ‌های زعفران به دلیل داشتن آنتی‌اکسیدان‌های زیاد، در انواع محصولات آرایشی و بهداشتی مانند کرم صورت، سایه چشم و… استفاده می‌شود.

استفاده از گل زعفران به عنوان رنگ خوراکی

گلبرگ‌های بنفش زعفران دارای ماده‌ای به نام آنتوسیانین است که می‌تواند ماده اولیه رنگ قرمز در محصولات خوراکی شود. همچنین در زمان‌های قدیم، روستاییان این گلبرگ‌ها را خشک و به عنوان رنگ مو، همراه با حنا استفاده می‌کردند.

خطرات و عوارض جانبی

  • به طور کلی مصرف زعفران ایمن است و عوارض جانبی کمی دارد.
  • مصرف روزانه ۱.۵ گرم زعفران به عنوان مکمل غذایی، مجاز است. با این حال، مصرف روزانه تنها ۳۰ میلی گرم از آن کافی است.
  • از سوی دیگر، مصرف بیش از ۵ گرم زعفران ممکن است موجب مسمومیت شود. همچنین زنان باردار بایستی در مصرف آن حد تعادل را رعایت کنند، زیرا خطر سقط جنین را در پی دارد.

منبع: سایت دلتا


shabake_admin

مطلب مرتبط

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *